Åhussill

För 4-6 personer.

 

Egen komponerat recept

 

Ingredienser

1 burk  inläggnings sill

10 cm fint skuren purjolök

75 gram ishavsrom/löjrom (man kan ta hälften av varje som jag gör)

½ dl majonnäs

2-3 dl crème fraiche alt. Gräddfil

en aning grovmalen svartpeppar.

 

Gör så här:

Följ anvisningarna på burken och lägg in sillen, låt stå ett dygn.

Blanda majonnäs, crème fraiche, purjolök,,. rör tills allt är blandat och vänd ner romen och sedan sillensillen.

Låt det stå övertäckt 1-2 dygn i kylen för att dra åt sig smak.

Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.

Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0