Citronsill

Svärmors suveränt goda sill.

För 4-6 personer.

 

 

Ingredienser

1 burk inläggnings sill

10 cm fint skuren purjolök

Skalet av en citron (finrivet) + lite citronsaft

½ dl majonnäs

2 dl crème fraiche

Citronpeppar & en aning salt.

 

Gör så här:

Följ anvisningarna på burken och lägg in sillen, låt stå ett dygn. Skölj hastigt av sillbitarna i vatten, låt rinna av.

 

Blanda citron cremen. Rör tills allt är blandats väl och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 2-3 dygn i kylen för att dra åt sig smak.

Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.

Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0