Maya's Summer Buns ~ Maya´s Sommarbullar



Maya's Summer Buns
 

Ingredients
50 g yeast
150 g margarine or butter
5 dl milk
1 dl sugar
½ tsp salt
About 13 dl wheat flour

Filling:
About 50 g butter
Approximately 100-150 g grated almond paste
A few drops of green caramel color

Garnish:
Make Masan cream of about 3dl milk (see the package)


Pensling:
1-2 eggs
Flaked almonds


Do it like this :
Crumble the yeast in a bowl. Melt the butter in a saucepan and add milk. When the liquid has been finger-warm (37 °), por it over in the bowl with the yeast. When the yeast has been dissolved, add sugar, salt, and almost all flour. Work with the dough until it become smooth and releases from the side of the bowl.

Let it ferment covered with a towel in about 40 min.

Stir the grated almond mass with room temperature butter into a batter.
Color it with green caramel color.

Flour a breadboard and knead the dough. Divide it into two pieces. Roll out to a rectangular plate and spread the about half of the filling across the plate.
Fold the plate so it get half as big.
Cut about 1 cm long strips and spin them together into "knots" and place them on a baking tin.
Let them ferment covered with a towel in about 40 min!

Meanwhile, Stir out Marsan powder in the milk (do not forget the sugar) in a saucepan on the stove and stir until it formed a thick cream. Allow to cool until the buns are finished fermented.
When yeast buns ready click the vanilla cream in the middle of the buns (you may have to press down it in the middle so it forms a small "pit").

Put whipped egg all over the buns and sprinkle flake almonds over the buns.

Cook in the middle of the oven for about 8 min in 250 °. Allow to cool on a cooling rack, under a towel.



Maya´s Sommarbullar


Ingredienser

50 g jäst

150 g margarin eller smör

5 dl mjölk

1 dl socker

½ tsk salt

Ca 13 dl vetemjöl


Fyllning:

Ca 50 g smör

Ca 100-150 g riven mandelmassa

Några droppar grön karamellfärg


Garnering:

Gör masan kräm på ca 3dl mjölk (se paketet)



Pensling:

1-2 ägg

Flagad mandel




Gör så här

Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölken. När vätskan blivit fingervarm (37°) häller du över den i bunken med jästen. När jästen blivit upplöst tillsätter du socker, salt och nästan allt mjöl. Arbeta med degen tills den blivit smidig och släpper bunken.


Låt den jäsa övertäckt med bakduk ca 40 min.


Rör den rivna mandelmassan med rumstempererat smör till en smet.

Färgsätt med den gröna karamellfärgen.


Mjöla ett bakbord och knåda degen. Dela den i två bitar. Kavla ut till en rektangulär platta och bred ut ca hälften av fyllningen över hela plattan.

Lägg över halva sidan på den andra så plattan blir hälften så stor.

Skär ca 1 cm långa remsor och snurra ihop dem till "knutar" och lägg dem på en bakplåt.

Låt dem jäsa övertäckt men bakduk ca 40 min!


Under tiden gör du garneringen. Rör ut marsan pulvret i mjölken (glöm inte socker)i en kastrull på spisen och rör tills det bildas en tjock kräm. Låt den svalna tills bullarna är färdig jästa.

När bullarna jäst färdigt spritsar eller klickar du ut vaniljkrämen i mitten på bullen (du får kanske trycka ner dem i mitten så det bildar en liten "grop").


Pensla men ägg över hela bullen och strö över flagad mandel över bullen.


Grädda mitt i ugnen ca 8 min i 250°. Låt svalna på galler under bakduk.


Kommentarer
Postat av: Annika

Hej igen!

Gud va roligt att du också bor i Åhus!

Jag saknar den sökfunktionen på blogg.se, att söka bloggar i området. Hur hittade du oss?

Jag kommer definitivt att följa din blogg. Gud så kul :)

2009-06-28 @ 19:49:59
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Postat av: Annika

Hej igen.

En fråga bara... varför både svenska och engelska. Nyfiken bara!

2009-06-28 @ 20:29:04
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0