Bountykaka
För: 25-30 personer
Förföriskt god!!!
Ingredienser:
4 1/2 dl socker
4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver
4 1/2 msk kakao
3 ägg
225 g smält smör eller margarin
2 1/4 dl kokande vatten
Smörkräm:
225 g smör eller margarin
4 dl florsocker
2 ägg
Drygt 1 påse kokos
Garnering:
250-300 g ljus blockchoklad
2 msk olja
Beskrivning:
Vispa ägg och socker. Tillsätt torr varorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.
Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.
Receptet hittade jag på Matklubben, och det är Bodil56 som lagt in det!
Kommentarer
Trackback