Flarn med jordgubbar och vaniljkräm.
För: 4 personer
Tillagningstid: 25 minuter
Frasigt smördegsflarn med mjuk vaniljkräm och söta jordgubbar, mums!
Ingredienser
3 st smördegsplattor
1 st äggula
1 ask jordgubbar
1 st skårad vaniljstång
3 st äggulor
4 dl kaffegrädde
1.5 dl socker
25 g maizena
2 dl vispgrädde
Beskrivning:
1. Sätt ugnen på 210 grader.
2. Lägg upp 2 smördegsplattor på en skärbräda. Skär den tredje plattan i centimetertjocka stavar.
3. Halvera de 2 plattorna och pensla de 4 bitarna med äggulan. Lägg de stavade bitarna runt om smördegsplattorna.
4. Lägg smördegsplattorna på en plåt och baka den i ugnen i 7-10 minuter (tills dess att de har lyft sig och blivit spröda).
5. Noppa under tiden jordgubbarna.
6. Vaniljkrämen: Vispa äggulorna och sockret fluffigt. Koka upp kaffegrädden med vaniljstången.
7. Häll gräddkoket över äggblandningen. Fortsätt att vispa.
8. Häll tillbaka koket i grytan och sikta i maizenan. Vispa kraftigt tills det har blivit en tjock kräm. Häll upp i skål och låt svalna.
9. Bred ut vaniljkrämen på smördegsplattorna och lägg på jordgubbarna.
Receptet är skrivet av fenne Flarn och finns att hitta på Matklubben.se
godmorgon! Vilken energi du verkar ha och fenomenal på mat och bakverk, jag får hyra in dig när jag fyller 45år tror jag, ha ha. Ha en bra dag! Kram Anna