Het ingefärskyckling

För 6 personer.

 

Den här rätten är det väldigt lätt att äta för mycket av...

 

Ingredienser

6 kycklingfiléer (ca 800 gram)

1 msk smör

1 msk olja

1/2 tsk salt

2 krm svartpeppar

250 gram schalottenlök

2 1/2 msk finhackad färsk ingefära

2 skalade vitlöksklyftor

1-2 urkärnad röd chili

Bladspenat (går bra med fryst)

 

Sås

1 hönsbuljongtärning

1/2 dl vatten

3 dl grädde

1 dl sweetchilisås

1/2 dl chilisås av ketchuptyp (gärna hot)

2 1/2 msk limesaft

1/2 krm svartpeppar

Till gratinering ev. 1 1/5 dl riven parmesan eller Västerbottensost (kan uteslutas)

 

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader

Bryn kycklingfiléerna i smör och olja, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form med bladspenaten under.

Skala och klyfta schalottenlöken och bryn dom i resten av smöret i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över filéerna. Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strö ev. över osten och gratinera i ytterligare 5 minuter eller tills rätten fått fin färg.

Tack till Linda och Stefan som rekommenderade detta recept!
Det var lika gott som ni lovordade :)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Receptet finns hittade vi på Matklubben.se och är skrivet av yggdrasil

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0