Persikor i mängder ~ Lots of peaches



Vårt Persikoträd är alldeles överfullt med frukt! Nu väntar man bara på att dom ska mogna och man får sätta tänderna i sol varma underbart goda persikor..mmm... så gott!
Ska göra persikosylt med om det blir några över...
Här kommer receptet

Persikosylt


Jätte gott till pannkakor.


Ingredienser
1 kg färska persikor
8 dl socker
Saften av 2 små citroner
1/4 fl certo


Gör så här:
Välj mogna frukter.
Lägg persikorna någon minut i hett vatten tills skalen går lätt att dra av.
Dela frukterna, ta bort kärnorna, skär i stora bitar.
Häll sockret och citronsaften i en syltgryta. Lägg i bitarna av persikorna. Hetta upp långsamt. Rör om försiktigt.
Koka sedan kraftigt i 2 minuter tills sockret är helt smält.
Ta grytan från värmen och rör ner certon.
Ös upp sylten på varma rena burkar och tillslut.
Går även att frysa

  


Our Peach tree is quite crowded with fruit! Now I'm just wait for it to  mature,  and to put my teeth in a sun warm wonderful good peach.. mmm ... so good!
I will do some Peach Jam, if there are any left...
Here's the recipe

Peach jam


Really good with pancakes.


Ingredients
1 kg fresh peaches
8 dl sugar
Juice of 2 small lemons
1/4 bottle of certo


To do this:
Choose ripe fruit.
Add the peaches a minute in hot water until the shells are easy to pull off.
Divide the fruit, remove seeds, cut in large pieces.
Pour the sugar and lemon juice in a pan. Add the pieces of the peaches. Heat slowly. Stir gently.
Then boil vigorously for 2 minutes until sugar is completely melted.
Remove the pan from the heat and stir down certon.
Pour up jams in hot clean jars and close the lids.
You can also freeze the jam.


Kommentarer
Postat av: Marie Charlotte Gren

Fantastiskt!!!!

2009-08-05 @ 13:01:35
Postat av: Maya

Ja helt underbart, i fjor frös blommorna för oss så det blev bara ett par enstaka persikor.

2009-08-06 @ 18:45:49
URL: http://mayashideout.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0