Ugnsbakad laxfilé
Ugnsbakad laxfilé
För 4 personer.
Mycket uppskattad och lättlagad rätt med lax som smälter i munnen!
Ingredienser
4 st portionsbitar lax (färsk eller tinad fryst)
salt
citronpeppar
3 dl vispgrädde
2 msk majonnäs
1 knippa dill
Gör så här
Lägg laxbitarna i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och citronpeppar.
Baka laxen i 225 grader varm ugn i ca 12 minuter.
Blanda grädde med majonnäs och dill.
Slå blandningen över laxen och sätt in i ugnen ytterligare 10-15 minuter tills grädden börjar puttra.
Servera med pressad potatis och en grönsallad. Färskpotatis är också gott till när det är säsong för det.
Receptet har jag hittat på matklubben :)
Åhh det här måste jag skriva in i min receptbok.
Låter jättegott.
Tack så mycket.
Kramiz Lisa
Låter smarrigt, det måste jag absolut prova en dag... tidigare idag såg jag ett annat recept i Lokalbladet det var "Lax med rödbetor i rosmarinsmör" lät också verkligt gott!
Lätt lagat och smarrigt, tom. min sambo som inte tycker om Lax gillar detta.
Och dottern som inte åt fisk, tycket att det var super gott ...hehe.
Hej, de här lät ju smarrigt, och enkelt. De gillar jag under veckorna. Ska prova en dag, tack!
Hallojs. Tack för din hälsning!!
Nu blir jag ju såå sugen på fisk!! Gott så!
Kram ♥
Gud så gott det ser ut!
Det receptet kommer jag att snuva från dig!
Hoppas allt är bra med dig!
Kram kram
Jag har bakat först 12 min ( som står i receptet) och sen tag ut och hällde blandningen över laxen och formen blev sönder ,efter som formen är jätte varmt och blandningen är kallt. Synd, formen var ny.