Brunkål

Foto: Google.com

 

 

För 6-8 personer.

Tillagnings tid: 1½timme

 

Världens godaste brunkål

 

Ingredienser

2 kg vitkål, strimlas fint

1tsk salt per liter vatten

2-3msk sirap, eller efter smak

3 msk äkta soja

4-5 dl skinkspad (eller annan köttbuljong)

2-3 msk smör

(Ättika)

Gör så här:

Ansa kålen, skär vitkålen i tunna strimlor (matberedare går bra).

Sätt på ugnen 200-225°

 

Mät och koka upp rikligt med vatten, salta.

Lägg i kålen och låt koka i 10 minuter.

Häll upp kålen i durkslag och låt rinna av.

 

Bred ut kålen på en långpanna, ringla över sirap och soja och rör om.

Häll på spad och några klickar smör.

Sätt in kålen i mitten av ugnen och stek i ca: 1 timme.

Glöm inte röra om då och då. Smaka av med ev salt.

Min mormor hade alltid en aning ättika i med.. prova er fram så ska ni få se hur gott det är :)

Går utmärkt att frysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0