Gammeldags sill
För 4-6 personer.
Till och med jag som inte är någon älskare av sill, äter denna sill och dessutom buslätt och snabb att göra.
Ingredienser
1 dl vispgrädde (grädden ska EJ vispas)
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 bit purjolök , ca 10 cm
1-2 msk hackad dill
1 burk matjessill , 200 g (jag tar ica´s lilla blå / vita burk)
Gör så här
Häll av spadet och låt matjessillen rinna av, torka av så mycket vätska som möjligt från sillen.
Rör ihop grädden med vinäger och socker, tills sockret har löst sig.
Skär purjolöken i jättetunna ringar (spara lite till dekoration). Blanda ner purjo och dill i såsen.
Skär matjessillen i smala sneda skivor och rör ner den i såsen, låt stå och dra några timmar (jag gör sillen dagen innan den ska ätas)
Receptet är från Matklubben och det är Lennali som delat med sig av denna underbara sill.