Senapssill
För 4-6 personer.
Har aldrig sett detta recept någonstans och nu vill jag dela med mig av det för det är så gott.
Ett måste till jul, påsk och midsommar.
Ingredienser
1 burk löksill (stor burk)
½ msk strösocker
1 pkt frusen dill
3-4 msk vanlig senap
1 dl majonnäs
2-3 dl crème fraiche alt. gräddfil
Gör så här:
Häll av lagen på löksillen, blanda majonnäs, crème fraiche, dill, senap och socker i en bunke, rör tills allt är blandat och vänd ner sillen. Låt det stå övertäckt 1-2 dygn i kylen för att dra åt sig smak.
Sillen håller sig så länge som det var datum på crème fraiche ca 1-2 veckor.
Servera som den är till ex. julbordet eller på en bit bröd, ät och njut.
Åh den måste jag prova. Här har du ett tips till på en sill där löksill är grunden. Den är så god och kan verkligen rekommenderas.
http://www.matklubben.se/matklubben/anluk/kokbok/?id=899663&recipeid=5606&offset=1