Rhubarb pie ~ Mumsig rabarberpaj
Rhubarb pie
For 6 people.
Ingredients:
500g rhubarb
2 dl sugar
2 dl wheat flour
2 teaspoons baking powder
1 egg
100 g margarine
Do it like this:
Cut rhubarb into 1 cm thick pieces.
Put in a greased baking tin.
If you like add some sugar and potato flour.
Mix the dry ingredients in a bowl
Add egg and mix well.
Pour the crumbs over the rhubarb.
Either you melt margarine and pour over the dough
or you cut margarine thin over the dough
Cook for 20 min at 200 degrees
Serve with vanilla sauce or vanilla ice cream.
Mumsig rabarberpaj
För 6 personer.
Ingredienser:
500 g rabarber
2 dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ägg
100 g margarin
Gör så här:
Skär rabarbern i 1 cm tjocka bitar.
Lägg i en smord form.
Om så önskas strö över socker och potatismjöl.
Blanda de torra ingredienserna i en bunke
Tillsätt ägget och blanda väl.
Häll smuldegen över skurna rabarber.
Antingen smälter du margarinet och häller över degen
eller så skivar du margarinet över degen
Grädda i 20 min på 200 grader