Bountykaka

 

 

För: 25-30 personer

 

Förföriskt god!!!

 

Ingredienser:

4 1/2 dl socker

4 dl vetemjöl

1 1/2 tsk vaniljsocker

3 tsk bakpulver

4 1/2 msk kakao

3 ägg

225 g smält smör eller margarin

2 1/4 dl kokande vatten

 

Smörkräm:

225 g smör eller margarin

4 dl florsocker

2 ägg

Drygt 1 påse kokos

 

Garnering:

250-300 g ljus blockchoklad

2 msk olja

 

Beskrivning:

Vispa ägg och socker. Tillsätt torr varorna, därefter smör och vatten. Grädda kakan i smord och bröad långpanna.175 grader 20-35 minuter. Låt kakan svalna.

 

Smält smöret till smörkrämen och rör ner resten av ingredienserna. Låt svalna. Bred över den kalla kakan. Smält blockchoklad med olja och bred på kakan. Ställ kallt.

 

Receptet hittade jag på Matklubben, och det är Bodil56  som lagt in det!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0