Chokladpannacotta med hallongrädde

 

 

För: 6 personer

En otroligt lättgjord pannacotta med en fyllig chokladsmak som toppas med hallongrädde. En brun och rosa dröm för chokladälskare.

 

Ingredienser:

3 gelatinblad

5 dl mellangrädde

½ dl ljust muskovado- eller strösocker

200 g mörk choklad, 70%

 

Hallongrädde:

2 dl vispgrädde

2-3 dl färska eller frysta hallon

2 msk gelésocker Multi eller vanligt socker

Beskrivning:

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.

 

Koka upp grädde och socker i en kastrull. Ta kastrullen från plattan.

 

Pressa vattnet ur gelatinbladen, lägg bladen i gräddblandningen och rör om ordentligt, tills de har smält. Bryt chokladen i bitar i en skål. Häll den heta grädden över. Rör tills chokladen smält och har blivit en fin ljusbrun blandning. Jag tog handvispen till hjälp.

 

Fördela blandningen i 6 portionsglas. Ställ dem i kylen i ca 2 timmar eller längre tills pannacottan stelnat. Jag behövde längre tid än 2 timmar.

 

Vispa grädden tjock. Mosa de halvtinade bären och blanda dem och sockret i grädden. Låt hallongrädden stå kallt en stund. Klicka grädden i glasen över pannacottan.

 

Dekorera ev med någon chokladbit. Ät och njuuut.

 

Tips: Ta små glas, det är en mastig pannacotta!

 

Receptet är inlagt av lennali och receptet finns på Matklubben.se


Kommentarer
Postat av: Annika

Pannacotta är ju sååå gott!

2009-11-14 @ 16:18:31
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0