Fisk under täcke
För: 6 personer
Tillagningstid: 30 minuter
Härligt god & snabb fiskrätt
Ingredienser
ca 800 g Fiskfiléer (gös ,hajmal eller hoki)
ca 100 g finhackad Fetaost
2 dl Lätt crème fraiche
2 dl Milda matgrädde 4 %
1 förpackning Cocktailtomater ca 200 gr
1 Paprika röd eller gul, fin hackad
Salt
Peppar
Beskrivning:
Tillagas i ugn ca 15-20 minuter (medan potatisen kokar)
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Skölj och torka fisken. Ta bort ev. ben, skär den i 4 cm breda bitar.
Krydda med 1 tsk salt och 1 krm peppar och lägg fisken på ett ugnssäkert fat.
3. Rör samman hackad fetaost, tomater, paprika och crème fraiche och grädde till en kräm.
Häll blandningen över fisken och bre ut den jämnt.
4. Stek fisken mitt i ugnen 12–15 minuter.
5. Servera genast med en fräsch grönsallad och kokt potatis.
Foto:Olivia
Smaklig måltid.