Oreganokyckling
För 4 personer.
Väldigt lättlagat och gott.
Ingredienser
4 kycklingfiléer
2 vitlöksklyftor
1 msk smör
½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2½ dl Kelda matlagningsgrädde
1 hönsbuljongtärning
2-3 tsk färsk eller torkad oregano
1½ msk balsamvinäger
Gör så här:
Skär varje kycklingfilé i 3 bitar på längden. Skala och hacka vitlöken.
Bryn kycklingen runt om i smör i en stekpanna. Salta och peppra.
Blanda grädde, buljongtärning, oregano och balsamvinäger i en gryta. Lägg i kycklingen och vitlöken. Låt allt koka under lock i ca 5 minuter.
Jag serverade det med kokt ris, och grönsaker
Lilljeppe är den som lagt in receptet på matklubben.se :)
sv: jah, helt otroligt!
uscha, det känns så konstigt att veta om det hade hänt ca tio minuter senare elr tidigare så hade min mamma inte suttit där i vardagsrummet där hon sitter nu..
(det var slänt på sidan av vägen och det var troligen det som räddade henne, för det kunde ju lika gärna varit berg eller skog :/)
~
gud ja! jag tror aldrig att jag har varit så lättad på lääänge när mamma sa ; jag mår bra. jag stukade bara en tumme.
Kraam