Vildsvinsrulle
För 4-5 personer.
Otroligt gott och lätt att laga.
Ingredienser:
600 g vildsvins färs
200 g mild mjukost
4-5 dl färska kantareller
1 gul lök
1 ägg
½ dl skorpmjöl
2 msk potatismjöl
2 msk färsk timjan
½ dl vatten
Salt
Vitpeppar
Grovmalen svart peppar
Tillbehör:
5 morötter
Potatis till 4 personer
1-2 gula lökar
Piffi krydda
Gör så här:
Hacka kantarellerna och bryn med löken till det ”knäpper” i svampen och all vätska är borta.
Salta och peppra (vitpeppar), smaka av.
Blanda ägg, skorpmjöl och potatismjöl, slå i vattnet.
Rör ner färsen i ägg smeten.
Krydda med salt och grovmalen svart peppar rör om så det blandas väl.
Platta ut färsen så som om du skulle göra en rulltårta.
Bred på mjukosten och strö över kantarellerna med löken.
Rulla ihop som en rulltårta och lägg i en smord ugnsform.
Skär potatis, lök och morötter i bitar, lägg runt rullen i formen.
Krydda med piffi över allt ihop.
Stek i ugn ca 60 minuter, 175grader.
Känn på potatisen så den är mjuk innan du plockar ut den.