Vildsvinsrulle

För 4-5 personer.

 

Otroligt gott och lätt att laga.

 

 

 

Ingredienser:

600 g vildsvins färs

200 g mild mjukost

4-5 dl färska kantareller

1 gul lök

1 ägg

½ dl skorpmjöl

2 msk potatismjöl

2 msk färsk timjan

½ dl vatten

Salt

Vitpeppar

Grovmalen svart peppar

Tillbehör:

5 morötter

Potatis till 4 personer

1-2 gula lökar

Piffi krydda

 

 

 

Gör så här:

Hacka kantarellerna och bryn med löken till det ”knäpper” i svampen och all vätska är borta.

Salta och peppra (vitpeppar), smaka av.

 

Blanda ägg, skorpmjöl och potatismjöl, slå i vattnet.

Rör ner färsen i ägg smeten.

Krydda med salt och grovmalen svart peppar rör om så det blandas väl.

 

Platta ut färsen så som om du skulle göra en rulltårta.

Bred på mjukosten och strö över kantarellerna med löken.

Rulla ihop som en rulltårta och lägg i en smord ugnsform.

 

Skär potatis, lök och morötter i bitar, lägg runt rullen i formen.

Krydda med piffi över allt ihop.

 

Stek i ugn ca 60 minuter, 175grader.

Känn på potatisen så den är mjuk innan du plockar ut den.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0