Äpplecheesecake
Smörj och bröa en pajform med löstagbar kant.
100g smör
1/2dl socker
1 ägg
2 stora syrliga äpplen
1 1/2 dl digestive
1tsk kanel
1tsk bakpulver
1/2dl vetemjöl.
Fyllning:
400g Philadelphiaost
2 ägg
1dl florsocker
1tsk vaniljsocker.
100g smör och 1/2 dl socker röres, blanda i 1 ägg, riv sedan ner 2 stora syrliga äpplen + 1 1/2 dl digestive och 1 tsk kanel, 1 tsk bakpulver och 1/2 dl vetemjöl.
Blanda & bred ut i formen.
Grädda längst ner i ugnen på 175 g i 25 min.
Låt svalna efter gräddning medan du gör fyllningen.
400g Philadelphiaost och 2 ägg blandas, rör ner 1 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker.
Bred ut fyllningen på "kakan" och grädda igen i 175 g i 30-35 min.
Låt kallna.
Garnera gärna med rivet äpple, kanel och digestive smulor
Tack till Anette Nilsson för receptet :)
MUMS
Den blev uppskattad, ska bjuda Sofie med på den idag :) får se vad hon tycker :)