Grythyttebröd

4 st

 

Ett ljuvligt gott bröd!

 

 

 

 

Ingredienser

1 pkt jäst

½ l ljummet vatten (37 grader)

2 ägg

150 g brun farin

½ msk salt

Knappt 1 kg rågsikt

Lite vetemjöl till utbakningen

 

 

 

Gör så här:

Blanda ut jästen i lite av vattnet.

Häll i resten plus ägg och socker.

Häll därefter i mjöl och salt.

Knåda degen med vetemjölet.

Dela i 4 delar.

 

Forma dem som tekakor. Låt jäsa väl, ungefär 1½-2 timmar.

Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Pensla ev. efter med smält smör, så blir de blanka och fina.

Reseptet hittade jag på Matklubben.se




Kommentarer
Postat av: ingelapingela

Mmmm vad goda de ser ut. Var bor du så kommer jag! Skämt åsido kanske ett lämpligt uppdrag för ledig torsdag. Du verkar minsann ha hamnat i baktagen! Kram Ingela

2009-10-12 @ 18:04:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0