Grythyttebröd
4 st
Ett ljuvligt gott bröd!
Ingredienser
1 pkt jäst
½ l ljummet vatten (37 grader)
2 ägg
150 g brun farin
½ msk salt
Knappt 1 kg rågsikt
Lite vetemjöl till utbakningen
Gör så här:
Blanda ut jästen i lite av vattnet.
Häll i resten plus ägg och socker.
Häll därefter i mjöl och salt.
Knåda degen med vetemjölet.
Dela i 4 delar.
Forma dem som tekakor. Låt jäsa väl, ungefär 1½-2 timmar.
Grädda i 200 grader i ca 25-30 minuter. Pensla ev. efter med smält smör, så blir de blanka och fina.
Reseptet hittade jag på Matklubben.se
Kommentarer
Postat av: ingelapingela
Mmmm vad goda de ser ut. Var bor du så kommer jag! Skämt åsido kanske ett lämpligt uppdrag för ledig torsdag. Du verkar minsann ha hamnat i baktagen! Kram Ingela
Trackback