Banoffee pie
För 8-10 personer.
Läckert!
Ingredienser
15 digestivekex
100 g margarin rumsvarmt
Fyllning:
400 g kondenserad mjölk
3-4 skivade bananer
3 dl vispgrädde
25 g flisad mörk choklad
Gör så här
Lägg den oöppnade burken (ta bort pappret först) med kondenserad mjölk i en kastrull och fyll på med vatten. Burken måste vara helt täckt med vatten, så fyll på allt eftersom vattnet kokar bort. Detta ska sen koka i minst 3 timmar. (Ju längre man kokar desto hårdare toffée blir det).
Smula kexen fint och blanda med smält smör.
Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt tills tofféen är färdig. Kyl sen den oöppnade burken i kallt vatten och bred ut tofféen över pajskalet.
Skiva bananerna och lägg ovanpå. Vispa grädden och bred över och strö till sist flisad choklad överst.
Vissa kallar denna Banoffee pie andra kallar den Banana Cream Pie
Detta recept hittade jag på Matklubben och det är upplagt av tina62
MUMS så göttigt det lät=) måste testa....har undrat vad man ska göra med kondeserad mjölk har ju sett burken i affären=)) NU vet ajg
kramis
MUMSIGT!!!!
Mitt banoffetips är att köp 2-3 burkar sötad kondenserad mjölk och koka samtidigt, de oöppnade kan stå i skåp och vänta på när du blir sugen nästa gång... och då slipper du koka och låta den svalna :-)