Het ingefärskyckling
För 6 personer.
Den här rätten är det väldigt lätt att äta för mycket av...
Ingredienser
6 kycklingfiléer (ca 800 gram)
1 msk smör
1 msk olja
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
250 gram schalottenlök
2 1/2 msk finhackad färsk ingefära
2 skalade vitlöksklyftor
1-2 urkärnad röd chili
Bladspenat (går bra med fryst)
Sås
1 hönsbuljongtärning
1/2 dl vatten
3 dl grädde
1 dl sweetchilisås
1/2 dl chilisås av ketchuptyp (gärna hot)
2 1/2 msk limesaft
1/2 krm svartpeppar
Till gratinering ev. 1 1/5 dl riven parmesan eller Västerbottensost (kan uteslutas)
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader
Bryn kycklingfiléerna i smör och olja, salta och peppra. Lägg filéerna i en ugnsfast form med bladspenaten under.
Skala och klyfta schalottenlöken och bryn dom i resten av smöret i ca 3 minuter. Tillsätt hackad ingefära, vitlök och chili. Fördela blandningen över filéerna. Lös upp buljongen i vatten. Tillsätt grädde, sweetchili, chilisås, limesaft samt salt och peppar. Häll såsen i formen och gratinera i ca 15 minuter. Strö ev. över osten och gratinera i ytterligare 5 minuter eller tills rätten fått fin färg.