Potatismos
För: 4 personer
Tillagningstid: 20-30 minuter
Ett riktigt fluffigt potatismos
Ingredienser:
Ca 10 potatisar
1½-2 dl mjölk
Ca 50-75 g smör
Vitpeppar
Salt
Muskotnöt (riven)
Beskrivning:
Skala & skär potatisen i små bitar
(Kokar fortare då och lättare att vispa).
Koka potatisen med salt. Vispa sönder den och tillsätt en rejäl klick smör, och 1½-2 dl varm mjölk.
Tillsätt lite i taget så ni ser att moset blir luftigt.
Salta & peppra. Tillsätt lite muskotnöt. Smaka av.
OBS Använd elvisp! Gott och så lätt att tillaga!
fixar oxå pärmoset så där..... men mor o far gör på gammalt vis..först pressar..sen "slår" blir nästan som grädde ack så gott....
Hej
Jättefin blogg, du har, jag brukar läsa din blogg, varje dag, blir inspirerad av Dina fina recept och tillika fina bilder på maträtterna, idag blev jag så sugen på potatismos, eller som vi i mitt hem sa´ "pärmos", det får nog snart bli det till middag här i huset.
Kram på dej!
Ha en fin kväll!
Gött med hemmagjort mos.. mums
Men,när vi gör vårt mos använder vi alltid potatisvattnet.. det blir mycké fluffigare än med mjölk (i alla fall i vår smak). Men nåt som är viktigt o tänka på då så äré ju att man inte saltar alltför mycké,, eftersom man saltar ju på potatisen när den ska koka.
Ha dé gött.. // Kram Annelie