Stuvade Ärtor & Morötter

 

För 4 personer.

 

Klassik husmanskost när jag var liten, och jag har fortsatt laga det till mina barn som älskar det!

Här hemma serveras det till stekt falukorv.

 

 

Ingredienser

680 g ärtor och morötter, (2 brk á 340g)

2 dl mjölk

2 dl grönsaksspad, (fr burken)

2 msk smör

2½-3 msk vetemjöl

Salt

Vitpeppar

Klippt persilja

 

Gör så här

Smält smör i en kastrull, tillsätt vetemjöl, rör ordentligt så du inte bränner det.

Tillsätt spadet från burkarna och mjölk, rör så det blir slätt.

Krydda och smaka av.

Låt koka 3-4 minuter.

Provsmaka igen så det är lagom salt.

Tillsätt ärtorna och morötterna, rör om försiktigt.

Sätt ner värmen.

Viktigt att röra försiktigt nu så allt blir varmt och man inte bränner det i botten.

Klipp i persilja.

Servera med stekt falukorv.


Kommentarer
Postat av: Ingela

Visst är det gott det brukade vi också ha och vi lagar det fortfarande.

2010-02-25 @ 18:03:14
Postat av: Joakim

blogg.se suger asså! haha byta kanske?

2010-02-25 @ 19:47:34
URL: http://diabetesmannen.blogg.se/
Postat av: Annika

Allt som är stuvat är så himla gott!

2010-02-25 @ 21:55:37
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0