Annica's goda kasslerlåda
För 2-6 personer.
Ingredienser
400-600 g kassler
Smör
1 burk ananas i skivor, 500 g
3 dl crème frachie
3 dl vispgrädde
Spadet från ananasburken
Peppar
Salt
500 g gratängost
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Ta fram en ugnssäker form. Smöra den.
Skiva kasslern. Varva med kassler och ananasskivorna i den smörade ugnssäkra formen.
Blanda ihop grädden och crème fraiche tillsammans med spad ifrån den konserverade ananasen i en bunke.
Häll allt, efter ordentlig sammanblandning, en lagom tjock sås, över kasslern och ananasen i den ugnssäkra formen.
Krydda med salt och peppar (eventuellt med egna kryddor efter egen smak).
Täck över med gratängost.
In i ugnen med det hela tills du får en vackert, härligt gyllene yta. 10-15 minuter.
Serveras med ris och en härlig grönsallad.
Kikkomans soja passar bra till, även sötsur Chilisås.
Enjoy !
Skrivet av Nojjan69 och finns på Matklubben.se
Hmmm hade kunnat vara min om Annika varit med K och inte C!
Kramis
"Min blogg är i alla fall ett Original! Inte hittat någon som min..."
Okej, jag måste faktiskt fråga. Jag vill inte vara otrevlig eller ngt. Men jag såg kommentaren inne hos Annika och tänkte "oj vad kul med en originell blogg".. men sen kom jag in här och du skriver om din dag, du lägger in lite bilder (som oftast inte är dina egna) och du har recept..?
Vad är det som är originellt?
Ha en trevlig helg!
Jag gör något liknande men istället för spadet från annanasen så har jag i senap - också en jättegod kombination!
Kram Eva
Jag glömde fråga om jag får lägga upp din blogg på min sida?!
MAYA ÄR BÄST!
SV: haha ja åsa sa precis det att hon med hade varit och sett den när hon va liten haha:D <3