Exotisk fläskytterfilé med ris
För 4 personer.
Spännande smaker.
Ingredienser
140 g bacon (1 paket)
400 g fläskytterfilé
1 msk matfett
Salt
Peppar
2 bananer
1 burk mandarinklyftor
2,5 dl Milda Mat Extra 4% + 0,5 dl lättmjölk (eller 3 dl vanlig matlagningsgrädde)
1-2 tsk curry
3 msk mango chutney
1 pressad vitlöksklyfta
Tillbehör:
4 port ris, valfri sort
Grönsaker
Gör så här
Ugn 175º.
Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper.
Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt...). krydda med salt och peppar. Lägg ytterfiléskivorna i en ugnsform.
Låt mandarinklyftorna rinna av och skiva bananerna i ca 0,5 -1 cm breda skivor. Fördela bananskivor, mandariner och bacon över köttet.
Blanda Milda Mat Extra, mjölk, curry, mango chutney och den pressade vitlöksklyftan. Häll blandningen över köttet.
Grädda i ugnen i ca 20 minuter.
Receptet hittade jag bland lennali's recept på matklubben!