Exotisk fläskytterfilé med ris

För 4 personer.

 

Spännande smaker.

 

Ingredienser

140 g bacon (1 paket)

400 g fläskytterfilé

1 msk matfett

Salt

Peppar

2 bananer

1 burk mandarinklyftor

2,5 dl Milda Mat Extra 4% + 0,5 dl lättmjölk (eller 3 dl vanlig matlagningsgrädde)

1-2 tsk curry

3 msk mango chutney

1 pressad vitlöksklyfta

 

Tillbehör:

4 port ris, valfri sort

Grönsaker

 

Gör så här

Ugn 175º.

 

Klipp baconen i mindre bitar och knaperstek den. Låt sedan rinna av på hushållspapper.

 

Skär ytterfilén i ca 1 cm breda skivor och stek dem i matfettet, ett par minuter på varje sida (det ska inte bli färdigstekt...). krydda med salt och peppar. Lägg ytterfiléskivorna i en ugnsform.

 

Låt mandarinklyftorna rinna av och skiva bananerna i ca 0,5 -1 cm breda skivor. Fördela bananskivor, mandariner och bacon över köttet.

 

Blanda Milda Mat Extra, mjölk, curry, mango chutney och den pressade vitlöksklyftan. Häll blandningen över köttet.

 

Grädda i ugnen i ca 20 minuter.

Receptet hittade jag bland lennali's recept på matklubben!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0