Fisk med bacon och paprika
För 4 personer.
Surf and turf kallas rätter där råvarorna kommer både från hav och land.
Ingredienser
600 g hoki eller sejfilé
Ca 4 bitar färdig köpt grillad paprika i olja (ca 150 g)
1 knippe färsk timjan (eller persilja + ½ tsk torkad timjan)
1 tsk salt
4 skivor svensk bacon
Sås:
2 dl lätt crème fraiche
1 pressad vitlöksklyfta
2 krm salt
Servera med:
Kokt färsk potatis
Gröna ärter
Gör så här
Tina fisken helt. Lägg fram den i god tid eller tina den i mikrovågsugn.
Sätt ugnen på 225 grader. Sära på filéerna på längden. Lägg en rad med inlagda paprikor och timjan längs filén, salta. Lägg en annan filébit över och bind ihop fisken med baconskivor. Lägg fisken på ett ugnsäkert fat. Ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Blanda samman såsen.
Servera fisken med kokt färskpotatis, vitlökssås och ärter.
Receptet hittade jag på matklubben efter mycket letande, åt lunch på Fredholms i stan där dom serverade något liknande… så det var bara att söka efter ingredienserna.
Receptet är skriver av Bomagnus.
Oooo kombintionen fisk och bacon... låter spännande!
Kramis
du verkar göra supergod mat!!