Kasslerpaj med medelhavssting
För 4-6 personer.
Snabbt gott och enkelt.
Servera med en fräsch grönsallad till.
Ingredienser
Pajbotten:
2½ dl vetemjöl
75 g margarin
1 dl kesella
1 msk vatten
Fyllning:
1 dl riven ost
250 g strimlad benfri kassler
1 stimlad gul lök
1 stor tärnad tomat
100 g fetaost i tärningar
2 ägg
2½ dl matlagningsgrädde
1 tsk örtsalt
ett par tag med pepparkvarnen
½ tsk torkad eller fryst basilika
Gör så här
Ugn: 200°-225°
Hacka ihop ingredienserna till pajbottnen för hand eller i matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Spara ev. lite av degen till dekoration. Nagga väl med gaffel. Täck bottnen med riven ost och kasslerstrimlor. Fyll på med lök, tomat och fetaosttärningar. Vispa ihop och häll på ägg, grädde, salt och peppar. Strö på basilika. Lägg på ev. dekoration.
Grädda pajen ca 35 minuter tills den fått fin färg.
Lycka till.
Receptet var skrivet av Heca på Matklubben.
Jag har fått klagomål från Annica att recepten inte är mina egna här på sidan, men ni är välkomna in och ta av mina recept på matklubben... jag har ungeför en 150-160 egen ihop knepade recept där :)
Jag är inte ute efter kredit för dessa recept utan för att Dela med mig av de recept jag gillar:)