Kyckling- och majssoppa
För 4 personer.
Mättande och god soppa
Ingredienser
100 g finhackad gul lök
2 klyftor vitlök, pressade
2 röda paprikor i bitar
2 msk olivolja
400 g kycklingfilé i bitar
1 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
250 g pasta tex gnocchi ,ev glutenfria
3 dl konserverade eller frysta majskorn
2 dl crème fraiche tomat & basilika
15 blad färsk basilika
25 g parmesan i bit (tex Grana padano)
Gör så här
Fräs gul lök, vitlök och paprikabitar i hälften av oljan i en stor kastrull.
Dra kastrullen från värmen.
Stek kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Kycklingköttet behöver inte vara genomstekt.
Salta och peppra.
Tillsätt vatten och buljongtärningar till kastrullen.
Låt soppan koka upp och tillsätt därefter pastan.
Koka soppan i 5 minuter och tillsätt kyckling, majs och crème fraiche.
Låt soppan koka i ytterligare 5 minuter.
Servera kycklingsoppan med färska basilikablad och riven parmesanost
Svar: Åh, tack så mycket! Vad kul att du tycker det. :) Välkommen åter. Puss!
Soppor är faktiskt väldigt goda och ofta underskattade!
MMMMM va gott det me låter men det gör det mesta du lagar kan ja tro snart får vi ha en träff längesen nu, kram Annika hedentorp
Oj det var en hel del olika tidningar... mysigt!
Kramis