Medelhavsgratäng med fläskytterfilé
För: 4 personer
Tillagningstid: 1 timme
Jättegod, en rätt jag vill rekommendera att smaka.
Ingredienser
Fläskytterfilé
600 g potatis
1 rödlök
2 klyftor vitlök
2 paprikor
1 zucchini cirka 300 g
4 tomater
3 msk olivolja
3 msk färsk hackad timjan eller oregano
Salt
Peppar
Beskrivning
Sätt ugnen på 200°C.
Skala potatis, lök och vitlök.
Skär potatisen i tunna skivor, löken i ringar och hacka vitlöken.
Dela och kärna ur paprikorna, skiva dem, zucchinin och tomaterna.
Blanda vitlöken med oljan.
Blanda alla grönsaker utom tomaterna med vitlöksoljan, örtkryddan, salt och peppar.
Varva grönsakerna med tomaterna i en ugnssäker form.
Sätt in formen mitt i ugnen ca 40 minuter eller tills gratängen.
Servera gratängen till stekt fläskytterfilé eller fläskfilé!
Smaklig spis!
Skrivet av Monika46 och finns på Matklubben.se
Mmmm vattnas i munnen ser himla gött ut!! Jasså första dagen på jobbet för detta året firas med en kanonmåltid?? Det är rätta takter, själv börjar jag först på måndag o det skall bli gött...
Som vanligt så blir man hungrig när man lser dina recept!
Massor av kramar
Du har en utmaning i vår blogg :)