Parmesanfylld lövbiff med dragonsås
För 4-6 personer.
Lättlagat med Ljuvligt god sås.
Ingredienser
600 - 700 g lövbiff
Salt
Svartpeppar
Vitpeppar
Stekmargarin
Olivolja
Potatiskroketter eller någon annan ugnspotatis som du gillar.
Grönsallad
Fyllning:
2 ½ dl riven parmesanost
5 cm skivad purjolök
100 g Creme Bonjour vitlök färskost
1 ½ tsk dijonsenap
2 tsk krossad rosépeppar
1 tsk krossad svartpeppar
Sås:
2 dl creme fraiche
2 ½ dl matlagningsgrädde
2 tsk sambal oelek
2 tsk dragon
50 g Creme Bonjour vitlök
En nypa salt att smaka av med
Eventuell överbliven fyllning
Gör så här
Börja med fyllningen.
Skiva purjolöken fint och fräs den mjuk i olivolja, utan att den tar färg. Krydda mot slutet med vitpeppar och lägg i en skål.
Tillsätt parmesanost, färskost, dijonsenap, rosépeppar och svartpeppar. Blanda ihop till en kräm.
Lägg fyllning på ena halvan av varje lövbiff och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare om du vill. Krydda biffarna med salt och svartpeppar.
Gör sedan såsen:
Blanda alla ingredienserna till såsen i en såspanna och värm försiktigt upp. Smaka av med salt och håll varm.
Stek biffarna hastigt på bägge sidorna på hög värme.
Servera genast med potatiskroketter, sås och en grönsallad.
Receptet hittade jag på matklubben och är skriver av thoorbear
SV: tack så mkt:D<3
Kul att du gillade receptet, som kom till av en ren tillfällighet.