Parmesanfylld lövbiff med dragonsås

För 4-6 personer.

 

Lättlagat med Ljuvligt god sås.

 

 

Ingredienser

600 - 700 g lövbiff

Salt

Svartpeppar

Vitpeppar

Stekmargarin

Olivolja

Potatiskroketter eller någon annan ugnspotatis som du gillar.

Grönsallad

 

Fyllning:

2 ½ dl riven parmesanost

5 cm skivad purjolök

100 g Creme Bonjour vitlök färskost

1 ½ tsk dijonsenap

2 tsk krossad rosépeppar

1 tsk krossad svartpeppar

 

Sås:

2 dl creme fraiche

2 ½ dl matlagningsgrädde

2 tsk sambal oelek

2 tsk dragon

50 g Creme Bonjour vitlök

En nypa salt att smaka av med

Eventuell överbliven fyllning

 

Gör så här

Börja med fyllningen.

Skiva purjolöken fint och fräs den mjuk i olivolja, utan att den tar färg. Krydda mot slutet med vitpeppar och lägg i en skål.

Tillsätt parmesanost, färskost, dijonsenap, rosépeppar och svartpeppar. Blanda ihop till en kräm.

Lägg fyllning på ena halvan av varje lövbiff och vik ihop. Fäst eventuellt med tandpetare om du vill. Krydda biffarna med salt och svartpeppar.

Gör sedan såsen:

Blanda alla ingredienserna till såsen i en såspanna och värm försiktigt upp. Smaka av med salt och håll varm.

Stek biffarna hastigt på bägge sidorna på hög värme.

Servera genast med potatiskroketter, sås och en grönsallad.

Receptet hittade jag på matklubben och är skriver av thoorbear


Kommentarer
Postat av: Felicia<3

SV: tack så mkt:D<3

2010-01-30 @ 20:05:21
URL: http://felitio.blogg.se/
Postat av: Thoorbear

Kul att du gillade receptet, som kom till av en ren tillfällighet.

2011-03-20 @ 15:53:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0