Solgul pannacotta.
För 4-6 personer.
Den här gräddiga pannacottan går bra att göra en dag i förväg. Dekorera den samma dag som du bjuder på den.
Ingredienser
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk (3%)
½-1 vaniljstång
1 dl gelésocker
Garnering
250 g tärnad mango
2 kiwier (½ ask Physalis)
4-6 jordgubbar (Vi tog 20 som vi skivade :)) Alla gillade jordgubbar här)
Gör så här:
Häll grädde och mjölk i en kastrull. Klyv vaniljstången och skrapa ur innanmätet. Tillsätt stången och innanmätet i gräddmjölken. Häll i gelésockret.
Låt koka under omrörning i ca ½ minut. Sila bort vaniljstången. Häll upp i glas. Låt först svalna och sedan stelna i kylen. Täck över med plastfolie under tiden.
Låt mangon tina lite om du har köpt fryst. Fördela mangon över pannacottan. Skala och klyfta kiwin. Garnera med kiwi och jordgubbar. (Vi valde Physalis istället för Kiwi)
Receptet hittade jag & Mickis på matklubben.seVad gott allt såg ut! Mmmm, det riktigt vattnas i munnen. Har tänkt att fråga dig om alla vackra tecknade bilder du har på din blogg? var får du tag i dom? Eller är det en hemlighet?
Hoppas du får ett bra 2010!!!
Kramar, Misipis, och matte Ulla
Underbart!
Vi bor ju så nära så en solgul pannacotta kan ju hitta hit :)
hmmm... här var det tyst idag!
Hoppas allt är bra!