Fusk wienerbröd
Goda och enkla wienerbröd.
Ingredienser:
Degen:
5 dl mjölk
150 g margarin
75 g jäst
3/4 dl socker
2 ägg
Ca 1½ liter vetemjöl
Fyllning:
Margarin (efter tycke och smak)
Marsankräm:
3 dl grädde
2 påsar kokmarsan
1½ msk socker
Beskrivning
Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter.
Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann.
Skär remsor och snurra varje remsa (som när du tvinnar ett snöre), forma varje tvinnad remsa till en rund bulla. Låt jäsa i 40 minuter.
Koka marsankrämen under tiden bullarna jäser. OBS tag av pannan med marsankrämen från spisen så fort den börjar bli lite tjock, annars risk att det bränns vid.
När bullarna har jäst, pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt en klick marsan på varje bulle.
Grädda bullarna i 225 grader, 5-8 minuter.
Låt svalna och ringla florsocker glasyr över bullarna.
Receptet är skrivet av Lennali och finns på Matklubben-se
Kul du vill vara med och bli delux.
javisst var han söt min sambo :)
detta såg gott ut, kommer direkt ;)
Smaskens :)
Oj vad vi skrattade igår!!! Helt otroligt va kul det är med helium... rekommenderas!
Tur jag har sockerdag i dag.. :D :D Det ser jättegott ut!
Ser smaskiga ut! Kan du skicka några, har aldrig bakat bullar...:)
Dom är goda, min mamma bakade såna jämnt förrut och hon bytte även ut vaniljkrämen mot sylt.
Skicka några till oss! :) Kram