Fusk wienerbröd

 

 

Goda och enkla wienerbröd.

Ingredienser:

Degen:

5 dl mjölk

150 g margarin

75 g jäst

3/4 dl socker

2 ägg

Ca 1½ liter vetemjöl

 

Fyllning:

Margarin (efter tycke och smak)

 

Marsankräm:

3 dl grädde

2 påsar kokmarsan

1½ msk socker

 

Beskrivning

Gör degen (som en vanlig bulldeg), låt jäsa i 30 minuter.

Kavla ut till en rektangel formad platta, bred på margarinet, vik plattan dubbel, kavla lite grann.

Skär remsor och snurra varje remsa (som när du tvinnar ett snöre), forma varje tvinnad remsa till en rund bulla. Låt jäsa i 40 minuter.

 

Koka marsankrämen under tiden bullarna jäser. OBS tag av pannan med marsankrämen från spisen så fort den börjar bli lite tjock, annars risk att det bränns vid.

 

När bullarna har jäst, pensla bullarna med uppvispat ägg och sätt en klick marsan på varje bulle.

Grädda bullarna i 225 grader, 5-8 minuter.

Låt svalna och ringla florsocker glasyr över bullarna.

Receptet är skrivet av Lennali och finns på Matklubben-se


Kommentarer
Postat av: Johanna

Kul du vill vara med och bli delux.

2010-03-21 @ 13:10:14
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

javisst var han söt min sambo :)



detta såg gott ut, kommer direkt ;)

2010-03-21 @ 13:12:10
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Annika

Smaskens :)

Oj vad vi skrattade igår!!! Helt otroligt va kul det är med helium... rekommenderas!

2010-03-21 @ 13:28:21
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/
Postat av: Em

Tur jag har sockerdag i dag.. :D :D Det ser jättegott ut!

2010-03-21 @ 14:42:40
URL: http://egoinasmamma.nu
Postat av: Kicki mamma/moster

Ser smaskiga ut! Kan du skicka några, har aldrig bakat bullar...:)

2010-03-21 @ 17:41:26
URL: http://kristiinamedtre.blogspot.com
Postat av: Anna

Dom är goda, min mamma bakade såna jämnt förrut och hon bytte även ut vaniljkrämen mot sylt.

Skicka några till oss! :) Kram

2010-03-21 @ 18:08:34
URL: http://annaadanirsvardag.blogspot.coma

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0