Klassisk Söndags Stek
För: 6-8 personer
Tillagningstid: 2 timmar
Detta är ett recept jag är uppvuxen med, varje söndag var det stek som gällde.
En klassiker som ofta bli bortglömd.
Ingredienser
Ca 2kg Tjocka revben
Piffi allkrydda.
En klick margarin.
Beskrivning:
Sätt på ugnen på 175grader och sätt i ugnsformen med en klick smör i.
Krydda revbenen väl med piffikrydda.
(Behöver inte vara hel, 2 bitar är lättare att hantera)
Lägg dem i i ugnsformen.
Stek dem i ugnen ca 1½-2 timmar
Ös dem med skyn lite då och då.
Servera med kokt potatis & kokta grönsaker och såklart klassisk brunsås till, se mitt recept.
Sås:För: 6-8 personer
En härligt gräddig sås till söndagssteken.
Ingredienser
1-2dl potatisvatten
Skyn från söndagssteken
1-1½ dl matgrädde gärna milda 4%
Lite collorit soya
En nypa socker
Vetemjöl
Kallt vatten
Beskrivning:
Ta ur köttet ur ugnsformen och slå skyn i en kastrull, koka upp.
Vispa gärna ur formen med lite vätska så ni får med allt.
Tillsätt 1-2 dl potatisvatten.
Slå i 1-1½ dl matgrädde gärna milda 4%
Vill man ha mycket sås öka grädde och potatis vatten i lika delar.
Lite collorit soya, en nypa socker.
Skulle det behövas redas mer skaka lite vatten & vetemjöl klumpfritt och tillsätt under kokning & vispa väl.
Glöm inte anmäla dig till veckans delux i inlägget med och inte bara via mail :)
härliga hem ligger i staffanstorp :)
det fungerar superbra här, inga bekymmer ännu :)
Bra :) bara bilden kvar då :)
Hahahaha,, ja fråga mig inte Maya.. men när vi köpte kollonin så var det massor av gurka och tomater i växthuset.. så det vill jag ha igen.
Första gången i mitt liv jag har växthus,, ska bli riktigt roligt att få sköt om detta i sommar.
Ha det bäst.. // Kramilikram Annelie
Är alla foton på mat som du själv lagat eller "snuvar" du bilder också!
Blir nyfiken för det ser alltid så proffsigt ut!