Klassisk Söndags Stek

 

För: 6-8 personer

Tillagningstid: 2 timmar

 

Detta är ett recept jag är uppvuxen med, varje söndag var det stek som gällde.

En klassiker som ofta bli bortglömd.

 

 

Ingredienser

Ca 2kg Tjocka revben

Piffi allkrydda.

En klick margarin.

 

Beskrivning:

Sätt på ugnen på 175grader och sätt i ugnsformen med en klick smör i.

Krydda revbenen väl med piffikrydda.

(Behöver inte vara hel, 2 bitar är lättare att hantera)

Lägg dem i i ugnsformen.

Stek dem i ugnen ca 1½-2 timmar

Ös dem med skyn lite då och då.

Servera med kokt potatis & kokta grönsaker och såklart klassisk brunsås till, se mitt recept.

Sås:

För: 6-8 personer

En härligt gräddig sås till söndagssteken.

 

Ingredienser

1-2dl potatisvatten

Skyn från söndagssteken

1-1½ dl matgrädde gärna milda 4%

Lite collorit soya

En nypa socker

Vetemjöl

Kallt vatten


Beskrivning:

Ta ur köttet ur ugnsformen och slå skyn i en kastrull, koka upp.

Vispa gärna ur formen med lite vätska så ni får med allt.

Tillsätt 1-2 dl potatisvatten.

Slå i 1-1½ dl matgrädde gärna milda 4%

Vill man ha mycket sås öka grädde och potatis vatten i lika delar.

Lite collorit soya, en nypa socker.

Skulle det behövas redas mer skaka lite vatten & vetemjöl klumpfritt och tillsätt under kokning & vispa väl.



Kommentarer
Postat av: johanna

Glöm inte anmäla dig till veckans delux i inlägget med och inte bara via mail :)



härliga hem ligger i staffanstorp :)



det fungerar superbra här, inga bekymmer ännu :)

2010-03-14 @ 13:53:23
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Johanna

Bra :) bara bilden kvar då :)

2010-03-14 @ 14:07:36
URL: http://lifeofjohanna.bloggplatsen.se
Postat av: Annelie



Hahahaha,, ja fråga mig inte Maya.. men när vi köpte kollonin så var det massor av gurka och tomater i växthuset.. så det vill jag ha igen.



Första gången i mitt liv jag har växthus,, ska bli riktigt roligt att få sköt om detta i sommar.



Ha det bäst.. // Kramilikram Annelie

2010-03-14 @ 19:38:06
URL: http://minegen65.blogspot.com
Postat av: Annika

Är alla foton på mat som du själv lagat eller "snuvar" du bilder också!

Blir nyfiken för det ser alltid så proffsigt ut!

2010-03-15 @ 11:17:27
URL: http://bringblingtoeverything.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0