Ljuvlig kycklinggratäng
För: 4 personer
Tillagningstid: 30 minuter
Dessutom den snabbaste kycklinggratäng jag någonsin gjort när det gäller att tillbereda den! Härligt mycket vitlök och underbart gott.
Ingredienser
4 kycklingfileér
6 dl grädde
12 vitlöksklyftor
Riven parmesanost
Beskrivning:
Sätt ugnen på 200-225 grader.
Lägg kycklingfiléerna i en eldfastform. Pressa 3 vitlöksklyftor på varje kycklingfilé.
Lägg ganska mycket riven parmesanost på varje filé.
Slå grädden i formen försiktigt, ska vara så det nästan täcker filéerna.
Gräddas i ugnen ca 20-25 minuter eller tills Kycklingen känns klar.
en sak bara.....fy attan vad den ser smarrig ut
1-2 vitlöksklyftor menar du väl?
Det ska vara 12!!! Men jag brukar halvera mängden för det blir väldigt starkt :P
Men mumsigt!
Och nej, man behöver inga andra kryddor...hihihi..det brukar vara nästa fråga Ler
När jag lagade till det för första gången för ca: 15 år sen så var det en vitlöksklyfta per kycklingfilé, men gillar man vitlök så får man ju ha i mer om man vill...
Jag ska däremot säga att det bör vara en hönsbuljong tärning i också.
Här hemma är det Chris som oftast lagar denna rätt :) Och det är väldigt gott!
Gissar att han fått receptet av dig? Fast gjort vissa ändringar!?
Men mumsigt är det i alla fall! Det är min yngsta dotters favorit recept när det gäller kyckling!
Det förstår jag, den efterfrågas mycket i min närhet också.
Den är GUDOMLIG!
fin blogg!! :)
Låter som Höganäs vitlökskyckling, en rätt som min man hade på ett grytunderlägg:) Mums!